Jule småkager

Kære Læser,

I dag har jeg lavet jule pebersmåkager og dekoreret dem sammen med mine mindre søskende. Det var super hyggeligt og de smagte så godt. I får lige opskriften på småkagerne og glasur.

Opskrift: (lånt fra Amo)

Ingredienser: (Ca. 80 stk.)

  • 1 ½ dl vand
  • 4 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 300 g smør
  • 1 spsk. stødt nellike
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 720 g (12 dl) amo hvedemel
  • 2 tsk. natron

Sådan gør du: (1 dag, 30 min.)

Dag 1:

1. Kog vand og sukker. Tag gryden af pladen og tilsæt sirup, smør og krydderier. Rør sammen til en jævn dej. Irør derefter melet blandet med natron. Dejen skal være løs, den bliver fastere, når den er kølet af.

2. Dæk dejen med plastfolie og lad stå i køleskab ca. 1 døgn.

Dag 2:

3. Forvarm ovnen til 225°C. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord og stik kagerne ud med kageforme.

4. Læg kagerne på bageplade med bagepapir og bag i midten af ovnen i ca. 5 min. Lad kagerne afkøle på pladen og løsn dem med en paletkniv. Opbevar kagerne under tætsluttende låg.

Glasur: (lånt fra marinasmad)

Ingredienser:

  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 150 g flormelis
  • farvestof hvis du vil have farvet glasur. Eller undlader du det bare. Vi bruger pastafarver.
  • 1 spsk kakaopulver kun hvis du vil lave chokoladeglasur. Tag samtidigt ca 20 g flormelis fra da kakaopulver jo også er et tørstof.

Sådan gør du:

1. Start med at putte æggehviden i en lille skål og piske den en lille smule med en håndpisker. Den skal ikke piskes stiv men bare luftig.

2. Mål flormelisen op og pisk den ind i æggehviden til du har den ønskede konsistens på din glasur. Pas på det går hurtigt! Jo mere du pisker jo tykkere glasur får du og glasuren kan godt blive for tyk. Læs om valg af den rigtige konsistens i tips og tricks under opskriften.

3. Tilsæt tilsidst smagsstof og eventuelt farve og rør det ind. Hvis du vil have flere farver fordeler du glasuren i små skåle inden du tilsætter farve. Tilsætning af smag og farve gør glasuren en anelse mere flydende. Bliver glasuren for tynd (fx hvis du bruger meget væske) kan du tilføje en lille smule mere flormelis.

4. Glasuren er klar til brug med det samme. Pynt på den måde du bedst kan lide det og lad småkagerne tørre fuldstændigt inden du putter dem i kagedåser med tætsluttende låg.

Det var sådan mine søskende og jeg lavet disse jule småkager, som smagte så fantastisk.

Knus,

Jasmina.

Share:

0 comments so far.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *